Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Zde můžete psát své dotazy, připomínky, rady ......

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rada

jj,13. 2. 2014 16:17

Ahoj, nevíte někdo, jak je to v Norsku s jízdenkami na trajekty, je potřeba je mít dopředu zamluvené? hlavně na Lofotech.

Re: Rada

Lea,13. 2. 2014 20:37

Nějaké povídání o trajektech jsem popsala zde
http://www.sileni-sobi.estranky.cz/clanky/norsko/co-navstivit-v-norsku-----lofoty.html
Stručně řečeno, rezervace je lepší, ale ne nezbytná, co se týká Lofot. Na Kystriksveien rezervace není možná.
Lea

Re: Re: Rada

jj,16. 2. 2014 18:24

Ahoj,
díky .... máte perfektní stránky .....

pochvala

Petr,19. 11. 2013 15:33

Pěkné stránky, zajímavé informace ... na řadě míst jsme také byli, Skandinávie je nádherná oblast.

Dotaz

Jirka,24. 6. 2013 14:43

Dobrý den,
nevíte náhodou někdo, jak je to s ubytováním v chatkách, kempu v oblasti Jotunheimennu, je nutná nějaká rezervace? Děkuji.

Pochvala

Eva,25. 4. 2013 21:42

Dobrý den,
objevila jsem tyto stránky, jsou moc prima, je tu moře nápadů a inspirace ... čerpáme pro naši cestu. Možná budu mít i konkrétnější dotazy.... Zatím děkujeme za přehledně zveřejněné informace ....

Dotaz

Michal,22. 3. 2013 14:12

Zdravím, četl jsem si pár vašich článků a celkem mě zaujaly. Již dlouhou dobu se chci podívat do norska, tak by mě zajímalo kolik by takové 3 týdenní cesta stála. Chci letět do Osla s rayanair a potom se jít podívat na HJORUNDFJORDEN, tam strávit třeba týden a dále pokračovat směrem na Lofoty. Počítal jsem s rozpočtem tak kolem 15000 Kč, spali bychom ve stanu a jídlo bychom si ve větší míře vezli sami. Peníze by byly tedy hlavně na dopravu, atd. Myslíte, že 15000 Kč by stačilo. Byl bych vděčný kdyby jste se mi ozval na email: MichalDrapac@seznam.cz. Díky

Re: Dotaz

admin,24. 3. 2013 8:59

Máte odpověď na uvedeném mailu.

Knivskjedollen

Karel,26. 1. 2013 21:54

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak je náročná tůra na Knivskjedollen. Kolik je to kilometrů a s jakým počasím tam můžeme počítat, kolik je tam stupňů?
Děkuji

Re: Knivskjedollen

admin,28. 1. 2013 17:11

Ahoj,
je to cca 9 km tam a 9 zpět, co se týká profilu trasy, tak náročná na převýšení nebo nebezpečná místa není (asi tak Jizerky, ale bez stromů), ale zrádné je právě počasí. My měli štěstí na relativně suché období a teplo (odpoledne 28, v noci pokles na 10) tak to bylo dobré, ale jinak se jde místy dost bažinatou krajinou a při deštích to je asi trochu problém projít. Navíc za mlhy bývá problémem i orientace, takže je dobré mít něco třeba GPS, kompas ... My měli info o počasí z netu, takže jsme to naplánovali na dobu s přijatelným počasím, což byl 1 den, na který předvídali bezmračno ... Ale je známé, že počasí se tam, mění opravdu rychle, tak je dobré s tím počítat. Ale když to vyjde, je to paráda ....

Re: Knivskjedollen

Lea,31. 1. 2013 9:44

Zdravím, jestli to trochu pomůže, tak něco ke Knivskjellodenu mám zpracováno tady: http://www.sileni-sobi.estranky.cz/clanky/norsko/co-navstivit-v-norsku---nordkapp-a--knivskjelodden.html plus mám poměrně podrobně sepsaný i cestopis /k nalezením tamtéž/. V cestopise mám podrobně popsány i povětrnostní podmínky.
Jinak tu trasu doporučuji, opravdu se vyplatí se na ni vydat.

Re: Re: Knivskjedollen

Riky,31. 1. 2013 14:43

Ahoj,
zdravím severské nadšence .... k tématu: trasa není až tak náročná za slušného počasí, ale pokud je po dlouhodobých deštích nedá se prakticky projít, ale naštěstí je ten nejhorší mokrý úsek na začátku, tak se dá podle toho zařídit. My to poprvé vzdali a podruhé už to šlo, i když dobré boty jsou nutné vždycky ... jinak počasí cestou tam jsme měli +15 polojasno, zpátky -2 déšť, mlha a vítr .. slota .... Ale nelitujem, byl to prima zážitek. Tak hlavně nic nepodcenit, dobře se vybavit a použít zdravý rozum.
Přeji krásnou dovolenou.

Poraďte

Alexa,10. 10. 2012 18:31

Dobrý den,
chtěli bychom poprvé zkusit příští rok Norsko, ale nějak se nemůžeme dohodnout na tom, kam jet. Zde jsou popsaná krásná místa, chtěli bychom všude, ale náš čas je bohužel omezen na 14 dní. Na nějaké náročné trasy po horách nejsme, ale jinak v nich rádi pobýváme, pojedeme autem, spát bychom chtěli pokud možno volně v přírodě ve stanu. Za náměty děkujem.

Re: Poraďte

Jirka,27. 11. 2012 14:22

Ahoj,
co takhle zkusit Jotunheimenn, tam se dá jít i na kratší trasy a je tam krásně ..... a není to zas až tak daleko, nebo Rondane. i když tady už je to o náročnější turistice ... koukněte do mapy.

Re: Poraďte

Honza,21. 1. 2013 15:17

No není marná ani ta Hardargervidda /sken Hardargerviddy mám/ dá se zajet autem na nějaké parkoviště a podniknout delší či kratší výšlap, dá se zajet i do Bergenu .... .... míst je spousta, chce to si sednout nad mapu, dojet se za 14 dní dá cca střední nebo jižní Norsko, jinak je to dost honička, musíte počítat i nepřízní počasí.

Poděkování autorům stránek

Alena Gallová,28. 7. 2012 20:31

Dobrý den,

moc děkuji autorce (autorům) těchto stránek za články (cestopisy). Podnikla jsem letos cestu do Skandinávie s partou přátel (celkem 3 auta) a víc než průvodci jsme se řídili těmito texty a nejrůznějšími tipy na zajímavá místa, túry a místečka na přespání. Ještě jednou velmi děkuji...a protože jsme zdaleka nestihli vše, co jsme plánovali, vracíme se na sever příští rok znovu...a opět se budeme řídit hlavně těmito stránkami. Jsou fakt super. Ještě jednou moc děkuji - parta kamarádů z Teplic, Prahy, Jablonce nad Nisou a Třebíče.

Re: Poděkování autorům stránek

admin,30. 7. 2012 10:18

Dobrý den
pochvala potěší, a je dobře, že stránky pomohly, také to byl jeden z důvodů, proč jsem je začala psát.
Máte někde fotky nebo cestopis? ráda bych se třeba koukla na známá místa a srovnala třeba váš pohled s naším.
Bohužel nějak nám to v posledních letech nevychází se na Sever podívat, tak snad někdy příště, je to láska na celý život, ale to už asi taky víte. Přeji další krásné cestování nejen po Skandinávii, ale i jinde.

Re: Re: Poděkování autorům stránek

Honza,30. 7. 2012 20:49

Taky se připojuji k chválícím .....
i nám jste dost pomohli, fakt užitečné stránky, vytiskli jsme si cestopis a prakticky podle něho putovali a nelitovali..... Takže taky velký dík.
Honza + kamarádi z Plzně

cesta se psem

sylva ,27. 5. 2012 16:37

Ahoj, cestuji se psem , ale nevím zda berou na trajekty psa. Nemůžu ho nechat samotnýho v autě - to by se mnou nemluvil :o))
prosím poraďte

Re: cesta se psem

janík,27. 5. 2012 20:24

Ahoj, v trajektech v Norsku se většinou z auta ani nevystupuje, takže pes no problem ....