Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Zde můžete psát své dotazy, připomínky, rady ......

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Re: Poraďte

alex,1. 12. 2011 12:44

Ahoj Leo, děkuji za rady ..... nakonec pojedeme opravdu až v březnu - dubnu (pracovní potíže), jak navrhuješ. Původně jsme litovali, ale když jsme koukli na tvé stránky, asi je to opravdu dobře, že to nevyšlo. Ale bude tam ještě vidět polární záře? to byl také jeden z důvodů, proč jsme chtěli jet dřív.

Re: Re: Re: Poraďte

Lea,1. 12. 2011 17:37

Ahojky, podle tohoto webu http://norge.cz/norsko/pozorovani-polarni-zare-v-norsku jsou nejlepší období na podzim a na jaře, takže určitě máš větší šanci právě v březnu/dubnu.
Jinak jsem ráda, že mé stránky alespoň k něčemu byly. Založila jsem je právě pro podobné účely - sama vím, jak v době hrozící amputace jsem sháněla jakýkoliv kontakt na někoho s podobnou zkušeností, a marně.
Finnmarksvidda je fakt nádherná. Z našeho putování mám i cestopis, odkaz je na mých stránkách.
Přeji, ať se výlet vydaří.

Re: Re: Re: Poraďte

Janka,25. 12. 2011 11:13

Ahoj, tiež plánujeme ísť v zime do tej oblasti, tak ak by si mal záujem mohli by sme si vymeniť pár informácií (jkurajdova@gmail.com).

Re: Re: Re: Re: Poraďte

Lea,2. 1. 2012 19:54

Jak tak koukám na letošní zimu, tak se obávám, že mnou doporučený termín by už opravu mohl být pozdě, co se týká sněhových podmínek a zamrzlých bažin. Vycházela jsem ze zápisků v chatě na Finnmarksviddě z roku 2010, kdežto nyní je situace poněkud odlišná.

Re: Re: Re: Re: Re: Poraďte

alex,5. 1. 2012 16:39

Ahoj Leo, nakonec nikam letos nejedeme, nějak se nám množí potíže .... tak snad jindy, ale za rady moc díky, třeba se někdy hodí.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poraďte

Lea,5. 1. 2012 17:02

Tak to je mi moc líto.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Poraďte

alex,6. 1. 2012 7:21

Ahoj, nám asi víc .... ale snad to vyjde někdy jindy.

Rada

Jirka,27. 12. 2011 8:55

Dobrý den, jsem elév na Skandinávii a prosím o všechny poznatky a rady. Letos plánuji dovolenou (cca.14 dní) po Norsku a Švédsku s vlastní dopravou (Škoda-Octavia) s přívěsem, 2+2 (děti 5+12 let). Rád bych jel od Osla na západ-max. po Trodheim a zpět přes Stockholm. Předem děkuji, když budete mít čas za info. na e-mail: jelinci@scl.cz

Re: Rada

admin,5. 1. 2012 16:37

Máš poslaný mail

Přání

jára,22. 12. 2011 10:22

Zdravím návštěvníky těchto stránek i autora a přeji všem co nejvíce krásných zážitků v novém roce. Ať vás provází klid a mír.

Norsko - Kirkenes

Jarda,2. 10. 2011 0:16

Ahojte, nedávno jsem se vrátill z Norska - Kirkenes a okolí Norsko-Ruských hranic. je tam nádherně. Kirkenes jsem se zde dočetl že není moc zajímavé - asi ano, ale byl jsem tam na služebce a trochu nás provedli a mají tam velice zajímavou štolu, ve které přežívali lidé během druhé světové války a narodili se tam tři děti. Chce to jen najít a podívat se - za války bylo Kirkenes pouze kostel, fara, pošta, policejní stanice - ale jinak velice důležitý strategický bod. Grense Jakobselv je opravdu jen border station (jedno z pěti malých kasáren, která se nacházejí podél hranice s Ruskem), malý kostelík Krále Oscara II, ale je tam také nedaleko nádherná pláž, kde jsme se před čtrnácti dny koupali. Jinak na hranicích potkáte pohraničníky a jsou to záklaďáci (i ženy), kteří mají roční prezenční službu - pozor mají ostré náboje, ale jsou velmi přátelští. Byl jsem poprvé v Norsku a je to nádherná země. Bohužel mě překvapilo jak je drahá - i když jsem čerpal i informace z těchto výborných stránek, ale neuvědomil jsem si, že i když jsem jel vybaven dosti penězi, měl jsem je v měně, která tam na severu nic neznamená - EURA. Tak pozor - pouze NOK! Přeji všem příjemné cestování.

Re: Norsko - Kirkenes

Pavel,4. 10. 2011 7:09

Ahoj, souhlasím, že Norsko je nádherná země, ale tys viděl jen malý zlomek z toho, co se tam dá vidět. Ale máš pravdu, že se všude dá najít něco zajímavého, pokud chceš a máš čas ..... jenže, když už touto zemí cestuješ a dojedeš až na sever, jsi tak nějak zmlsaný spoustou nádherných zážitků, že to Kirkenes je pak opravdu jen obyčejné všední městečko ..... A co se týká drahoty, to je kapitola sama pro sebe. Holt jsou Norové finančně někde jinde než my. A eura tam opravdu nejsou dobré platidlo (.....pomalu asi nikde).
Zdravím přátele Severu a autora těchto super stránek.

Skvělé

Pája,31. 8. 2011 14:35

Ahoj, byli jsme letos v Norsku, inspirovali jsme se těmito stránkami a nelitujeme. Je to úžasná země ... ale asi i láska na zbytek života .... díky za rady, pomohly nám.

Odpovědi

admin,14. 6. 2010 17:45

Ahoj, odpočívadla jsou značená (na značce stromečky),.... jednoduché turistické mapy (např. Rondane) mohu zaslat, stačí pro jednodušší turistiku, jinak v místě se dají koupit klasické turit. mapy, kdyžtak napiš mail. Trajekty pokud nepojedete na západní pobřeží nebudete potřebovat, mosty a tunely v středojižní části také prakticky nejsou ... koukni na odkaz v části informace pro motoristy ....a tam si najdi kudy pojedeš.

Mapy

Petr,2. 8. 2011 18:23

Ahoj,
nemáš náhodou turistické (nebo jakékoliv podrobnější) mapy Hardangervidda,Jotunheimen,Romsdalen?
Dík za info nebo poslání odkazu
Petr

Re: Mapy

admin,3. 8. 2011 12:54

Ahoj,
mám oskenovanou mapu Hardargerviddy, ale jinak se dá použít i map stažených z netu ... jsou v podstatě stejné. Třeba tady: http://ut.no/kart. Ale jinak pošli mail a třeba konkrétní oblast, je toho hodně.

pochvala

ali,18. 5. 2011 14:21

Prima stránky, díky za zajímavé info ... hodí se k naší cestě. Nebyly by nějaké oskenované mapy?

Re: pochvala

admin,19. 5. 2011 14:46

Díky za pochvalu ...... Pošli mail a o jaké mapy byste měli zájem.

Re: Re: pochvala

ali,30. 5. 2011 13:07

Díky, chceme někam na sever ... Lofoty a pod. Mail ali@gmail.cz

Re: Re: Re: pochvala

admin,2. 6. 2011 17:15

Ahoj, máš poslaný mail.